Haber

Arıcı Kadınlar Buluştu 

Son Güncelleme Tarihi : 28.02.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen “Arıcı Kadınlar Buluşuyor” etkinliği ile arıcı kadınlar Üniversitemizde bir araya geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arı ve Arıcılık Topluluğu tarafından düzenlenen “Arıcı Kadınlar Buluşuyor” etkinliğinde arıcı kadınlar hem yüz yüze hem de çevrimiçi ortamda sorunlarını paylaşma fırsatı buldu. 

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük'ün katılımıyla, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahşan İvgin Tunca başkanlığında gerçekleştirilen buluşmada, arıcılık sektörünün itici gücü olan kadınların sorunları ve bu sorunlara dair çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Rahşan İvgin Tunca, "Topluluğumuz geleneksel arıcılık uygulamalarının yanında modern perspektifi ilke edinmiş ekosistemle uyumlu arı ve arıcılığa ilgi duyan farklı bilim dallarını kapılarını açmış; multidisipliner tavrıyla farkındalık oluşturmayı ilke edinmiştir. Bu kapsamda koşulsuz sevgi ile arıcılık sektöründe yer alan arıcı kadınlarımız ile bir araya geldik. Arıcı kadınlarımızın sorunlarını kendi bakış açılarından çözüm önerilerini de bizimle paylaşacaklar" dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de toplantıya çevrimiçi ortamdan katılarak arıcı kadınların istek ve temennileri ile sorunlarının çözümü noktasında her zaman yanlarında olacağını söyledi.

Toplantı sonunda Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e Türk bayraklı plaket takdim edildi. Etkinliğin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Doç. Dr. Rahşan İvgin Tunca ve katılımcıları makamında ağırladı.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.02.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2035